• opheusden2
 • orguedesalon
 • lunteren hw
 • ridderkerk02
 • dr speeltafel
 • ouderkerk01
 • front stockholm
 • lunteren01
 • bethelkerk
 • ouderkerk02
 • katwijk klavieren
 • hallein montage orgel
Afdrukken

Huisorgel te koop (14/IIP)

front website

In de periode 1987~1989 bouwde de bekende harmoniumrestaurateur Louis Huivenaar uit Dieren dit fraaie kabinetorgel in opdracht van ds. A.J. Schalkoort. Huivenaar maakte hierbij deels gebruik van historische materialen. In 2013 voerde de orgelbouwer technisch onderhoud uit. Het orgel is altijd regelmatig onderhouden. De eigenaar biedt het orgel te koop aan omdat hij het orgel niet meer optimaal kan gebruiken in zijn in nieuwe tussenwoning.

De orgelkas is gemaakt van sipo-mahoniehout. De klavieromlijsting is gemaakt van Coromandelhout. Het ondertoetsenbeleg is van Vogeloog ahornhout en de boventoetsen zijn van ebbenhout. Met het verschuiven van de bakstukken worden de pedaal- en manuaalkoppel in- en uitgeschakeld.

Van den Heuvel-Orgelbouw kreeg de exclusieve opdracht om een geschikte plaats voor dit orgel te vinden. Het orgel is direct leverbaar. De vraagprijs van de verkoper is Euro 26.900,--. Over het aankoopbedrag is geen BTW verschuldigd omdat u het orgel van een particulier aankoopt! De kosten voor demontage en het overplaatsen komen voor rekening van de koper. Indien gewenst kan Van den Heuvel-Orgelbouw u hierbij van dienst zijn.

Download de brochure met meer gedetailleerde informatie.

Verdere inlichtingen:
Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv
Amstelwijckweg 44
3316 BB Dordrecht
T: 078 – 6179540
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

G.A. Hazen orgel (1986, 12/IIIP) te koop

hazenDe Sint-Fransicuskerk is een rooms-katholieke parochiekerk aan het Belgiëplein in Breda. Het gebouw is ontworpen door S.F. Steeneken in een sobere modernistische stijl. Het gebouwencomplex bestaat uit een zaalkerk, pastorie, en overige bijgebouwen aan elkaar verbonden door een laag verbindingsstuk. Het kerkgebouw krijgt binnenkort een andere functie waarbij het orgel (G.A. Hazen, 1986) overbodig wordt.

Download de brochure met meer gedetailleerde informatie.

Verdere inlichtingen:
Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv
Amstelwijckweg 44
3316 BB Dordrecht
T: 078 – 6179540
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Montage en intonatie Außernzell voltooid

In 1981 bouwde J.L. van den Heuvel-Orgelbouw voor de Bethelkerk van de Gereformeerde Gemeente te Bodegraven een geheel nieuw orgel met 12 stemmen (waarvan 1 transmissie). Op 10 december werd dit orgel ingespeeld door de bekende organist Herman van Vliet, die tevens als adviseur bij de bouw van het orgel was betrokken. De kerkelijke gemeente groeide en men besloot in 1996 een nieuwe kerk te bouwen en een groter (tweedehands) kerkorgel aan te schaffen. Het Van den Heuvel-orgel werd verkocht aan de Geref. Gemeente van Berkenwoude. De firma Nijsse plaatste het orgel over waarbij hij o.a. de intonatie naar zijn smaak aanpaste. Maar ook deze kerkzaal in Berkenwoude werd te klein en de kerkelijk gemeente nam in 2021 een grotere nieuwbouwkerk in gebruik. Door bemiddeling van Van den Heuvel-Orgelbouw is het orgel verkocht aan de Maria Himmelfahrt Kirche in Außernzell, Duitsland.

Na demontage is het orgel gereviseerd. Hierbij is de balg opnieuw beleerd, leer en vilt delen in de mechanieken zijn vernieuwd, het pijpwerk is hersteld en de intonatie herzien. Tevens zijn de transmissie stokken vernieuwd. Er zijn twee nieuwe registers geplaatst: een Fagott 8' en een Sesquialter II, deze vervangen de Dulciaan 8' en de Cornet. De orgelkast is hersteld en voorzien van een grondverf. Op locatie is het orgel in een eiken-imitatie beschilderd.

Montage in de kerk:
View the embedded image gallery online at:
http://vandenheuvel-orgelbouw.nl/nl/#sigProId1f56b5263c