• opheusden2
 • orguedesalon
 • lunteren hw
 • ridderkerk02
 • dr speeltafel
 • ouderkerk01
 • front stockholm
 • lunteren01
 • bethelkerk
 • ouderkerk02
 • katwijk klavieren
 • hallein montage orgel
Afdrukken

Orgel Nieuwaal in de montagehal

Het orgel voor Nieuwaal is gereed in onze montagehal. De orgelkas is in 1909 gemaakt door Maarschalkerweerd & Zoon. Het binnenwerk is in 1967 vernieuwd door Willem van Leeuwen. De orgelkast is gerestaureerd en het orgel is gereviseerd, uitgebreid en geherintoneerd.

 pijpwerk225x300  front225x300 speeltafel225x300 

Klik hier voor gedetailleerde informatie en meer foto's.

Afdrukken

Pijpwerk restauratie Rijsoord voltooid

pijwerk gerestaureerd

C.G.F. Witte bouwde in 1864 een nieuw orgel voor de Nederlandse Hervormde kerk te Rijsoord, met twee klavieren en aangehangen pedaal. Het is op 24 april 1864 in gebruik genomen in de morgendienst, waarna 's middags een vrije bespeling door dhr. J.H. Paling uit Rotterdam is gehouden. Vanaf 1922 wordt het orgel met behulp van een motor van wind voorzien, daarvoor was dit de taak van een orgeltrapper. Op 11 maart 1923 is er een brand in de kerk, waarbij het orgel forse schade opliep. De fa. Sanders te Utrecht heeft na de brand de restauratie verzorgd.

De firma Standaart reviseerd het instrument in 1929 en de Trompet wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Er volgden nog enkele meer of minder uitgebreide restauraties door De Koff (1951), A. Verdruyn (1957) en nogmaals Verduyn (in 1963), echter zonder grote wijzigingen van het instrument.

In 1973 is het orgel door Van den Heuvel tijdens een grote onderhoudsbeurt uitgebreid met een vrij pedaal van twee stemmen. Tevens werden de zinken trompet bekers vernieuwd in orgelmetaal. Op 17 oktober 1973 werd het orgel in gebruik genomen met een bespeling door Feike Asma.

Het volgende onderhoud is uitgevoerd in 1992. Daarbij is het hele binnenwerk gedemonteerd en overgebracht naar de werkplaats van Van den Heuvel te Dordrecht. De dubbelvouwbalg werd opnieuwd beleerd en de windlade gerestaureerd zodat deze weer winddicht is. Ook werd de Salicet 2' weer teruggeschoven tot 4', gelukkig was het originele groot octaaf bij het orgel bewaard gebleven. Op 4 april 1992 was de revisie gereed en kon het orgel weer in gebruik worden genomen.

In 2022 is het pijpwerk gerestaureerd. Hierbij werden de steminrichtingen hesteld of vernieuwd. Pijpvoeten zijn deels vernieuwd daar waar corrosie was opgetreden. Ook zijn de pakkingen van de gedekte houten en metalen pijpen vernieuwd. Na reiniging is de intonatie nagezien en geëgaliseerd.

View the embedded image gallery online at:
http://vandenheuvel-orgelbouw.nl/nl/#sigProIdc9cea5e4f4

Afdrukken

Montage orgel Sneek

Sneek2022 400x300

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Sneek heeft een plan ontvouwd om de Martinikerk met een verbouwing toekomstbestendig en multifunctioneel te maken. In het ontwerp van architectenbureau Kijlstra-Brouwer uit Beetsterzwaag valt de ellipsvormige, groene aanbouw op tussen de klokkentoren en het kerkgebouw. Aan de binnenzijde wordt veel verbouwd en toegevoegd. In 2021 is het koororgel gedemonteerd en opgeslagen bij de orgelbouwer.

Voor de nieuwe locatie in het kerkgebouw moest de orgelkas worden vergroot om plaats te bieden aan de Soubasse, voorheen stond deze onzichtbaar in een nis in de muur achter het orgel. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de Montre (welke deels in het front en deels in de zwelkast stond) geheel buiten de zwelkast te plaatsen. Tevens zijn de loden conducten vernieuwd, de tractuur gereviseerd en de intonatie nagezien.

Foto's:

 
View the embedded image gallery online at:
http://vandenheuvel-orgelbouw.nl/nl/#sigProId0483e17f11
 
Afdrukken

Huisorgel te koop (14/IIP)

front website

In de periode 1987~1989 bouwde de bekende harmoniumrestaurateur Louis Huivenaar uit Dieren dit fraaie kabinetorgel in opdracht van ds. A.J. Schalkoort. Huivenaar maakte hierbij deels gebruik van historische materialen. In 2013 voerde de orgelbouwer technisch onderhoud uit. Het orgel is altijd regelmatig onderhouden. De eigenaar biedt het orgel te koop aan omdat hij het orgel niet meer optimaal kan gebruiken in zijn in nieuwe tussenwoning.

De orgelkas is gemaakt van sipo-mahoniehout. De klavieromlijsting is gemaakt van Coromandelhout. Het ondertoetsenbeleg is van Vogeloog ahornhout en de boventoetsen zijn van ebbenhout. Met het verschuiven van de bakstukken worden de pedaal- en manuaalkoppel in- en uitgeschakeld.

Van den Heuvel-Orgelbouw kreeg de exclusieve opdracht om een geschikte plaats voor dit orgel te vinden. Het orgel is direct leverbaar. De vraagprijs van de verkoper is Euro 26.900,--. Over het aankoopbedrag is geen BTW verschuldigd omdat u het orgel van een particulier aankoopt! De kosten voor demontage en het overplaatsen komen voor rekening van de koper. Indien gewenst kan Van den Heuvel-Orgelbouw u hierbij van dienst zijn.

Download de brochure met meer gedetailleerde informatie.

Verdere inlichtingen:
Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv
Amstelwijckweg 44
3316 BB Dordrecht
T: 078 – 6179540
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.