Nieuw orgel voor Hersteld Hervormd Ridderkerk

front preekstoel400x533

J.L. van den Heuvel Orgelbouw heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een nieuw tweeklaviers orgel in Sionskerk van de Hersteld Hervormde Gemeente te Ridderkerk. Het wordt het derde orgel dat we voor Ridderkerk maken. In 1972 werd het orgel van de hervormde Singelkerk (32/IIIP) in gebruik genomen. In 1980 plaatsten we een Frans-romantisch getint orgel (34/IIP) in de Bethelkerk van de Gereformeerde Gemeente.

ridderkerk sionskerk hhg 400x250

De Sionskerk werd in maart 2015 in gebruik genomen. Daarvoor kwam de in 2004 ontstane Hersteld Hervormde Gemeente bijeen in de Geformeerde Kerk vrijgemaakt in Ridderkerk. Het in klassieke stijl in baksteen opgetrokken kerkgebouw, ontworpen door Architectenbureau Born, biedt plaatst aan zo’n 700 kerkgangers van deze streekgemeente. Het Van den Heuvel-orgel orgel krijgt een plaats boven de kansel. Het ontwerp van de orgelkas is, evenals de preekstoel, in laat-negentiende-eeuwse, begin-twintigste-eeuwse stijl. Het orgelmeubel en de balustrade worden uitgevoerd in eiken.

ridderkerk sionskerk hhg preekstoel 400x250

Het instrument krijgt 28 stemmen verdeeld over Hoofdwerk, Zwelwerk en Pedaal. We verwachten het orgel in 2021 op te kunnen leveren.