Afdrukken

Open dag zaterdag 15 juni a.s.

Op zaterdag 15 juni is er een open dag: in de montagehal staat dan het nieuwe drieklaviers orgel voor de Bethelkerk te Lunteren speelklaar opgesteld. Aan het 46 stemmen tellende instrument voor de Hersteld Hervormde Lunteranen is sinds begin 2018 gebouwd. Tijdens de open dag van 10.00 uur tot 17.00 uur is het orgel niet alleen te zien maar ook te horen. Onder begeleiding is het interieur van het orgel te bekijken. Er zijn organisten aanwezig die het orgel regelmatig presenteren.

montagehalspeeltafel

Voor bezoekers is er gelegenheid om het orgel te bespelen. Wie dat wil dient zich voor 8 juni per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) op te geven onder vermelding van het te spelen orgelwerk en de voorkeur voor de ochtend of de middag. Wanneer er veel aanmeldingen zijn wordt een selectie gemaakt en zal de speelduur aangepast worden om zoveel mogelijk bezoekers de gelegenheid even te spelen. Aanmelders ontvangen in ieder geval per mail een bevestiging dat men is ingedeeld.

De montagehal is te vinden aan de Wielhovenstraat 60 in Dordrecht.

Afdrukken

Voortgang in de montage hal.

Het orgel voor de Hersteld Hervormde Kerk te Lunteren krijgt vorm in onze montage hal. Kijk hier voor meer foto's.

montagehalapril2019

Afdrukken

Ingebruikneming orgel Gereformeerde Gemeente Opheusden

pijpenrw500x375

Op zaterdagavond 2 juni zal de bekende organist Arie van der Vlist uit Ouderkerk aan den IJssel het uitgebreide Van den Heuvel-orgel in de Gereformeerde Gemeente van Opheusden in gebruik spelen met een zeer gevarieerd orgel-programma. Tevens is er psalmzang m.m.v. de Betuwse bovenstemgroep.

Op het programma staan composities van Feike Asma, Rutger van Mazijk, Johann Sebastiaan Bach,  Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Klaas Jan Mulder, Alexandre Guilmant, Arie van der Vlist, W.R. Driffill en Marco den Toom.

Het orgel werd in 2001 ontworpen en gebouwd voor het voormalig kerkgebouw. In het voorjaar van 2016 werd het nieuwe kerkgebouw met ruim 1.700 zitplaatsen in gebruik genomen. Het door Van den Heuvel gebouwde orgel (29 stemmen verdeeld over twee klavieren en pedaal) werd in opdracht van de bouwcommissie door de bouwer zonder klankaanpassingen overgeplaatst. Wel werd de dispositie met één pedaalstem (een Open Quint 10 2/3’ ) uitgebreid en er werd rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met een Rugpositief van 10 stemmen. In 2017 ontving Van den Heuvel-Orgelbouw ook opdracht om deze werkzaamheden uit te voeren. In maart van dit jaar werd begonnen met het inbouwen van de onderdelen, gevolgd door de intonatie. Bovendien werd nu ook de intonatie van het bestaande orgel aangepast aan de huidige kerkzaal.

Aanvang van de orgel- en psalmzangavond is 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom!

front418x600 speeltafel600x450

Dispositie:

Pedaal, C-f1
Contrabas 16'
Subbas 16'
Quintbas 10 2/3'
Open Fluit 8'
Roerquint 5 1/3'
Octaaf 4'
Bazuin 16'
Trompet 8'

Rugpositief (I), C-g3
Bourdon 16' (vanaf c0)
Prestant 8'
Holpijp 8'
Octaaf 4'
Roerfluit 4'
Quint 2 2/3'
Octaaf 2'
Mixtuur IV 1'
Sesquialter I-II 1 1/3'
Dulciaan 8'
Tremulant
Hoofdwerk (I), C-g3
Prestant 16'
Prestant 8'
Dwarsfluit 8'
Roerfluit 8'
Octaaf 4'
Koppelfluit 4'
Octaaf 2'
Mixtuur V 2'
Cornet V 8'
Fagot 16'
Trompet 8'
Tremulant
Zwelwerk (II), C-g3
Prestant 8'
Holfluit 8'
Viola 8'
Voix Céleste 8'
Open Fluit 4'
Nasard 2 2/3'
Woudfluit 2'
Carillon I-II 1'
Basson 16'
Hobo 8'
Vox Humana 8'
Tremulant

Koppelingen
Rugpositief/Pedaal
Hoofdwerk/Pedaal
Zwelwerk/Pedaal
Rugpositief/Hoofdwerk
Zwelwerk/Hoofdwerk

Mechanische toets- en registertractuur.

Afdrukken

H.J. Vierdag orgel te koop (14/IIP, 1981) - VERKOCHT

Voorburg - Opstandingskerk

 voorburg01  voorburg02

Dit instrument heeft 14 stemmen die verdeeld werden over 2 klavieren en pedaal. De fraai vormgegeven orgelkas werd gemaakt van eikenhout. De ingebruikname vond plaats in 1982. In 2015 werd het kerkgebouw buiten gebruik gesteld en maakte men nog maar minimaal gebruik van de ruimte. Sinds 2018 wordt er een andere bestemming gezocht voor het gebouw. Om deze reden moet het orgel worden gedemonteerd.

Download de brochure.