Afdrukken

Ingebruikneming orgel Bethelkerk Lunteren

Het orgel werd ontworpen en gebouwd door J. L. van den Heuvel–Orgelbouw uit Dordrecht. Het telt maar liefst 46 sprekende stemmen die verdeeld werden over drie klavieren en pedaal (Rugpositief, Hoofdwerk, Zwelwerk en Pedaal). De orgelklank is gebaseerd op het “Hollandse orgel” met nieuwe gezichtspunten. In september 2019 werd het geheel nieuwe pijporgel in de kerk geïnstalleerd. Aansluitend zijn de klankexperts van Van den Heuvel-Orgelbouw begonnen met de intonatie en het stemmen van de 3.148 orgelpijpen. In november zijn de werkzaamheden gereed en kan dit bijzondere orgel in gebruik genomen worden.

 • De ‘kerkelijke ingebruikneming’ zal plaats vinden op D.V. woensdag 27 november. Organist op deze avond is Peter Eilander. Aanvang 19.30 uur.
 • Het ‘presentatieconcert’ is D.V. vrijdag 29 november, aanvang 20.00 uur. Dan zal organist Ben van Oosten de bijzondere kleurcombinaties van het nieuwe orgel presenteren met composities van o.a. Bach, Mendelssohn, Franck en Vierne.
  Voor beide avonden is de toegang gratis.
  Iedereen is hartelijk welkom! Er zijn geen gereserveerde plaatsen. Het is dus belangrijk om tijdig aanwezig te zijn i.v.m. de te verwachten grote opkomst.
 • Behalve de genoemde presentaties wordt er op zaterdag 7 december 2019 een open dag georganiseerd door de plaatselijke orgelcommissie.
  Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers de kerk en het orgel, ook op de orgelgaanderij, bezichtigen. Bovendien is er dan gelegenheid om het nieuwe orgel te bespelen. In verband met de verwachte belangstelling is aanmelding wenselijk! Organisten kunnen zich aanmelden (met vermelding van het te spelen muziekwerk en de tijdsduur van dit werk) bij de orgelcommissie op het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Iedere aanmelder krijgt per mail bericht of hij ingedeeld kan worden en op welke tijd hij wordt verwacht.
balk rechts 170x500