Bakker en Timmenga (1904, 10Ip)

Wommels - Gereformeerde Kerk

Het orgel in de Gereformeerde Kerk van Wommels is in 1904 gebouwd en in 1916 uitgebreid door Bakker en Timmenga. In 1951 volgde een restauratie door Bakker en Timmenga. In 1971 werd het orgel gerestaureerd door Fonteijn en Gaal. Het gereformeerde kerkgebouw is inmiddels gesloten. De historische Jacobikerk is momenteel de enige kerk van de PKN in Wommels.

Het orgel verkeert vrijwel geheel in originele staat. Het is een stijlvol en karakteristiek instrument van zeer hoge kwaliteit. De klank is als buitengewoon fraai en authentiek te omschrijven.

De vraagprijs is zeker interessant voor een gemotiveerde koper: voor de Protestantse Gemeente van Wommels is het heel belangrijk dat dit fraaie, karakteristieke en zeer waardevolle kerkorgel een goede herbestemming zal krijgen, bij voorkeur in een kerk-gebouw en een kerkelijke gemeente die het orgel veelvuldig zal gebruiken tijdens de Erediensten.

Natuurlijk moet het orgel vakkundig gedemonteerd en overgeplaatst worden. Van den Heuvel-Orgelbouw bv uit Dordrecht heeft op dit vakgebied veel ervaring en heeft recentelijk een exclusieve schriftelijke overeenkomst met de kerkrentmeesters van Wommels aangegaan om een goede bestemming voor het orgel te zoeken en zorg te dragen voor de overplaatsing.

De demontage, herstel- en restauratiewerkzaamheden alsmede de installatie en verdere afwerking van het historische orgel etc. zullen dan ook worden uitgevoerd door J.L. van den Heuvel-Orgelbouw bv. De kosten voor deze werkzaamheden zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de opdrachtgever(s) en de eventuele inzet van vrijwilligers bij werkzaamheden als vervoer, aanleg elektra, (bouwkundige) aanpassingen schilderwerkzaamheden etc.

Download de brochure met meer gedetailleerde informatie.

Verdere inlichtingen:
Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv
Amstelwijckweg 44
3316 BB Dordrecht
T: 078 – 6179540
E:

Aanvullende informatie

 • Werkzaamheden: Niet ingevuld
 • Dispositie:
  Manuaal, C-f3

  Prestant 8'
  Bourdon 16' (B/D, deling B/c0)
  Holpijp 8'
  Viola di Gamba 8'
  Octaaf 4'
  Fluit 4'
  Cornet III (discant)
  Octaaf 2'
  Mixtuur II-III
  Trompet 8'

   


  Pedaal, C-c1

  Aangehangen