Huisorgel te koop (14/IIP)

In de periode 1987~1989 bouwde de bekende harmoniumrestaurateur Louis Huivenaar uit Dieren dit fraaie kabinetorgel in opdracht van ds. A.J. Schalkoort. Huivenaar maakte hierbij deels gebruik van historische materialen. In 2013 voerde de orgelbouwer technisch onderhoud uit. Het orgel is altijd regelmatig onderhouden. De eigenaar biedt het orgel te koop aan omdat hij het orgel niet meer optimaal kan gebruiken in zijn in nieuwe tussenwoning.

De orgelkas is gemaakt van sipo-mahoniehout. De klavieromlijsting is gemaakt van Coromandelhout. Het ondertoetsenbeleg is van Vogeloog ahornhout en de boventoetsen zijn van ebbenhout. Met het verschuiven van de bakstukken worden de pedaal- en manuaalkoppel in- en uitgeschakeld.

Van den Heuvel-Orgelbouw kreeg de exclusieve opdracht om een geschikte plaats voor dit orgel te vinden. Het orgel is direct leverbaar. De vraagprijs van de verkoper is Euro 26.900,--. Over het aankoopbedrag is geen BTW verschuldigd omdat u het orgel van een particulier aankoopt! De kosten voor demontage en het overplaatsen komen voor rekening van de koper. Indien gewenst kan Van den Heuvel-Orgelbouw u hierbij van dienst zijn.

Download de brochure met meer gedetailleerde informatie.

Verdere inlichtingen:
Jan L. van den Heuvel – Orgelbouw bv
Amstelwijckweg 44
3316 BB Dordrecht
T: 078 – 6179540
E: