Ingebuikname orgel Ridderkerk

Ingebuikname orgel Ridderkerk

Het nieuw orgel gebouwd voor de hersteld hervormde Sionskerk in Ridderkerk wordt op vrijdagavond 28 januari in gebruik genomen.

De hersteld hervormde gemeente van Ridderkerk nam in maart 2015 een nieuw kerkgebouw in gebruik: de Sionskerk aan de Baden Powellstraat. Vervolgens werd aan J. L. van den Heuvel Orgelbouw uit Dordrecht de opdracht gegeven een nieuw orgel voor de kerk te bouwen. In december 2019 is begonnen aan de bouw van het instrument.

Het orgel is geheel nieuw ontworpen en telt 29 stemmen, verdeeld over hoofdwerk, zwelwerk en pedaal. De klank van het orgel is gebaseerd op de Hollandse traditie en is in de eerste plaats bedoeld voor de begeleiding van de gemeentezang.

Tijdens de ingebruikname op vrijdagavond 28 januari (aanvang 20.00 uur) bespeelt Peter Eilander uit Twello het orgel. Hij begeleidt de samenzang en speelt werken van Bach, Händel en Lemmens. Ds. K.J. Kaptein (IJsselmuiden-Grafhorst) verzorgt een meditatie.

 speeltafel 286x400  front1 286x400

Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst uitsluitend toegankelijk voor de leden van de plaatselijke gemeente. De avond is via een livestream op het YouTubekanaal van de gemeente rechtstreeks te volgen.