35 jaar VAN DEN HEUVEL ORGELBOUW

ANTON DOORNHEIN - Reuchsel - Dupre - Cochereau - Katarina Kerk, Stockholm

Deze CD productie is uitgegeven ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Jan L. van den Heuvel-Orgelbouw bv. de reputatie van deze orgelmakers is internationaal gevestigd. Wereldwijd bekend zijn de door hen gebouwde grote 32' orgels. De directie en medewerkers van Van den Heuvel zien grote kerk- en concertorgels echter niet als het enige legitieme muziekinstrument, ze ontwerpen, bouwen, restaureren en onderhouden ook veel kleinere kerkorgels, koororgels, studieorgels en huisorgels met dezelfde zorg en oog voor detail. De omstandigheden waarin het orgel gaat functioneren zijn een belangrijk gegeven bij het ontwerp. Ieder door Van den Heuvel gebouwd pijporgel is een uniek instrument en wordt geheel afgestemd op de wensen van de klant en hun betrokken adviseur.

In 1990 werd de beroemde Katarina Kerk te Stockholm door brand verwoest. Kort daarop ving men aan met de herbouw. In 2000 werd het nieuwe Van den Heuvel-orgel (62/IIIP) in gebruik genomen door orgeladviseur Torvald Torén. Het orgel is geïnspireerd op het door de beroemde Franse orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll in de 19e eeuw ontwikkelde Frans symfonische orgeltype. De nieuw gemaakte orgelkas is een reconstructie van de kas uit 1751.

AntonDoornheinAnton Doornhein studeerde af op het Rotterdams Conservatorium. Hierna rondde hij zijn studie af bij ondermeer Albert de Klerk, Kamiel d'Hooghe en Marie-Louise Laglais-Jaquet (op het "Conservatoire International de Musique" te Parijs). Anton Doornhein was winnaar van verschillende orgelconcoursen en ontving tevens belangrijke onderscheidingen in binnen- en buitenland.


"Again a CD production celebration an anniversary... Interesting repertoire... the superb performance by Anton Doornhein is accompaned by an excellent recording of the instrument and its setting"     Eugène Reuchsel (1900-1988)
     Uit 'Promenades en Provence'
  1 Tambourinaires sur la place des Vieux Salins
  2 Nuages ensoleillés sur le Cap Nègre

     Marcel Dupré (1886-1971)
  3 Poème Héroïque, opus 33
  4 Lamento, opus 24
     Uit 'Sept pièces', opus 27
  5 Final

     Pierre Cochereau (1924-1984)
     Triptique symphonique sur deux thèmes
     (Improvisatie op schrift gezet door David Briggs)
  6 Introduction & Scherzo
  7 Fugue
  8 Final
     Variations sur 'Frère Jacques'
     (Improvisatie op schrift gezet door François Lombard)
  9 Introduction & Scherzo
 10 Agité
 11 Marche lente
 12 Scherzo
 13 Trio
 14 Adagio
 15 Dialogue
 16 Flûtes
 16 Final

total time 69:18

 

Hoe te bestellen:

Na ontvangst van EURO 5 (bedrag inclusief porto) op postbank nummer 16 55 143 t.n.v. Van den Heuvel-Orgelbouw bv wordt de CD toegezonden. Ook is het mogelijk om EURO 5 in een gesloten enveloppe in te sluiten en te verzenden naar Van den Heuvel - Orgelbouw bv, Amstelwijckweg 44, 3316 BB Dordrecht. (Graag in beide gevallen vermelden: CD 35 jaar Orgelbouw).

Aanvullende informatie

  • Label: VDHCD-01052002